Familiebedrijf

DAW SE is al 5 generaties lang in privébezit. Tot op heden maakt de naam van de oprichter deel uit van het firmalogo, wat de identiteit van het bedrijf als familieonderneming benadrukt. Alle eigenaren zijn doctor in de scheikunde. Daarom vormen innovatie en productkwaliteit steeds de wortels van het bedrijf.

Tot 1895

Eduard Murjahn Met deze zakenman uit Hamburg is de geschiedenis van DAW SE begonnen. Nadat hij tijdens opgravingen in Odenwald amphibool had gevonden, ontwikkelde hij een methode om amphibool te verwerken tot verf- en gipspoeder en noemde dit 'Amphibolin'. 

1895-1940

Robert Murjahn Robert Murjahn zetten het werk van zijn vader voort en ontwikkelde zijn eigen 'Anstrich-Pulver' op basis van kalk en krijt. Hij richtte in Ober-Ramstadt de firma 'Deutsche Amphibolin-Werke von Robert Murjahn' op. 

1940-1978

Dr. Robert Murjahn Dr. Robert Murjahn zette het bedrijf succesvol voort en liet zijn zoon Dr. Klaus Murjahn een gezond bedrijf na. Het Robert-Murjahn-Instituut is naar hem vernoemd.

1978-2008

Dr. Klaus Murjahn Onder zijn leiding ontwikkelde DAW zich van een kleine lokale aanbieder, tot internationale marktleider. De omzet en het aantal medewerkers groeide daarbij enorm.

Seit 2008

Dr. Ralf Murjahn

Onder zijn leiding werd de meer-merken strategie van DAW consequent doorgevoerd. Voor de verdere wereldwijde uitbreiding werd het bedrijf omgebouwd tot de moderne bedrijfsvorm DAW SE.

De geschiedenis van DAW heeft zijn oorsprong in onderzoek en technische kwaliteit, die altijd een stimulans en het doel is geweest van alle activiteiten. Talrijke innovaties, sterke groei en toenemende internationalisering hebben de onderneming laten uitgroeien tot de nummer 3 in Europa en marktleider op de Duitse markt voor bouwverven.